Der Baader Meinhof Komplex

Der Baader Meinhof Komplex In 27 bioscopen Het dendert maar door, tweeënhalf uur, machinaal, meedogenloos en adembenemend. Der Baader Meinhof Komplex van regisseur Uli Edel is een waarlijk Duitse blockbuster. De makers duiden noch verklaren de terreurbeweging. Het is wat het is: een manische opkomst-en-ondergangkroniek van de Rote Armee Fraktion, 1967-1977. Hun geweldsmythe staat centraal, kijkers doorgaan hetzelfde proces als indertijd veel RAF-sympathisanten: van bewondering naar walging. Regie: Uli Edel. Met: Martina Gedeck, Moritz Bleibtreu, Johanna Wokalek. scene uit de film Der Baader Meinhof Komplex (2008) FOTO: A-Film KŸhlhorn Hofweg. 1.6.72.Festnahme Holger Meins Olczyk, Jürgen

In 27 bioscopen

Het dendert maar door, tweeënhalf uur, machinaal, meedogenloos en adembenemend. Der Baader Meinhof Komplex van regisseur Uli Edel is een waarlijk Duitse blockbuster. De makers duiden noch verklaren de terreurbeweging. Het is wat het is: een manische opkomst-en-ondergangkroniek van de Rote Armee Fraktion, 1967-1977. Hun geweldsmythe staat centraal, kijkers doorgaan hetzelfde proces als indertijd veel RAF-sympathisanten: van bewondering naar walging.

Regie: Uli Edel. Met: Martina Gedeck, Moritz Bleibtreu, Johanna Wokalek.