6 DANSEN Awakenings

Vanavond en morgen in de Gashouder in Amsterdam (Westergasterrein). Vanavond is uitverkocht, voor morgen zijn nog kaarten (40 euro) te koop via www.awakenings.nl. Er is geen kaartverkoop aan de deur. Strak feest Foto www.pddp.nl www.pddp.nl

Gashouder

Vanavond en morgen in de Gashouder in Amsterdam (Westergasterrein). Vanavond is uitverkocht, voor morgen zijn nog kaarten (40 euro) te koop via www.awakenings.nl. Er is geen kaartverkoop aan de deur.

Wil je dit weekeinde ouderwets de voetjes van de vloer op een groot dansfeest? Dat kan. In tegenstelling tot eerdere Awakeningsfeesten kun je nu voor de zaterdageditie van het populairste technofestijn van Nederland nog gewoon een ticket kopen.

Awakenings is meerdere malen geprezen om en onderscheiden voor de geweldige licht- en geluidshow. Kosten noch moeite worden gespaard en organisatorisch zit alles strak in elkaar. Verder krijg je een scala aan technodj’s, die zo geprogrammeerd staan dat de avond als een ‘verhaal’ opgebouwd lijkt.

De vierkwartsmaat van techno is heilig in de Gashouder en de ronde vorm van de locatie is uniek in Nederland. Afgelopen oktober was het druk, maar nergens hoef je lang te wachten op een drankje. Tussen het zeer gemêleerde publiek (3.750 mensen in totaal) is er hier en daar wel plek te vinden om wat danspasjes te wagen.

Het publiek varieert van echte technoheads en semihippe vogels tot volledig uitgedoste jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 20 tot 25 jaar. Techno wordt op Awakenings collectief beleefd en tijdens een ‘break’ (als de beat kortstondig wordt onderbroken in een plaat) voel je de spanning stijgen. Het gejuich zwelt aan, de beat komt er weer in, en het dansende volk barst los.

Zaterdag zijn Kevin Saunderson (bekend van de jaren-80-hits Good Life en Big Fun) en voormalig trance-dj Mauro Picotto de meest opvallende namen. Ben je moe gedanst? Ga dan eens lekker met een drankje een half uur op de tribune zitten en vergaap je aan de fantastische lasershow. Mis vooral het vuurwerk niet dat meestal wordt afgeschoten tussen half twee en drie.

    • Robbert Weij