146 auteurs op longlist IMPAC Award

Met veel vreugde berichtte uitgeverij Cossee deze week dat De vlindermaand van Ariëlla Kornmehl was genomineerd voor de `prestigieuze IMPAC Dublin Award`, samen met grootheden als Coetzee, Roth, Murakami, McEwan en Nooteboom. De site van de prijs (impacdublinaward.ie) nuanceert het gewicht van de prijs enigszins. Zo blijken 146 schrijvers op de longlist voor de prijs te staan. Een shortlist volgt op 2 april 2009, de winnaar op 11 juni. Kornmehl en Nooteboom zijn niet de enige Nederlandse kanshebbers: ook Kluun, Saskia Noort en Heleen van Royen zijn in de race. Alle boeken op de lijst zijn voorgedragen door bibliotheken van over de hele wereld. De Nederlanders danken hun positie allemaal aan voordrachten van Nederlandse bibliotheken.

M.m.v. Arjen Fortuin, Sebastiaan Kort, Maartje Somers