Winterse buien

Vanuit de poolstreek stroomt de komende dagen koude lucht via de Noordzee naar ons land waardoor het ’s nachts een graadje gaat vriezen. Stevige noordwestenwinden voeren vrij veel buien aan. Vanaf morgenmiddag zijn dat winterse buien. Vanavond en vannacht neemt het aantal buien vanuit het noorden toe, de meeste bevatten nog steeds regen.

Vannacht wordt het nog niet koud met minima rond 6 graden. De naar noordwest draaiende wind neemt verder toe en wordt tegen de ochtend in het noordwestelijk en noordelijk kustgebied stormachtig. In de kuststreek kunnen zware windstoten voorkomen tot 80 kilometer per uur.

Morgen overdag gaat de buienstoet gewoon door en komt er vanaf de middag op steeds meer plaatsen hagel en natte sneeuw voor. Na een maximumtemperatuur van 7 graden in de ochtend, gaat het kwik ’s middags alweer dalen bij een vrij krachtige tot harde noordwestenwind.

Zaterdagnacht daalt het kwik tot bij het vriespunt en blijven buien, steeds vaker sneeuwbuien, op sommige plaatsen liggen. Overdag gaan winterse buien door, maar zal het witte laagje weer wegdooien. Het wordt een gure dag met een vrij krachtige tot harde noordwestenwind en maximumtemperaturen rond 5 graden. Zondag lijkt vooral de kuststreek gevoelig voor winterse neerslag. Landinwaarts blijft het mogelijk droog en gaat het ’s nachts een graadje vriezen.