Vrouw van dopingarts Fuentes: `Ik kan sport in Spanje ruïneren`

Madrid. Cristina Perez, de vrouw van de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes, heeft verklaard dat zij de Spaanse sport te gronde kan richten, als ze vertelt wat ze weet. Dat heeft de voormalige atlete gezegd in een interview met de krant La Provincia. Haar man is de spil in de dopingaffaire die in Spanje bekend werd onder de naam Operacion Puerto. Fuentes werd verdacht van bloeddoping bij tal van sporters, maar tot bewijs dat hij de Spaanse wet had overtreden, kwam het niet. De zaak, waarbij onder anderen de wielrenners Jan Ullrich en Ivan Basso betrokken waren, werd dit najaar geseponeerd. In het interview zegt de vrouw van Fuentes: ”Ik weet wat er is gebeurd bij de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 en daarna. Ik ben een Doos van Pandora. Als die ooit geopend wordt, zal de sport worden geruïneerd. Als ik ga spreken is het om bepaalde mensen die bij dit wereldje betrokken zijn te gronde te richten.”