Top gun

Een Israëlische F-16I-piloot wordt geïnterviewd door een Arabisch televisiestation. De Israëlische luchtmacht hield gisteren een open dag voor buitenlandse journalisten op de Ramon luchtmachtbasis in de Negev-woestijn, en liet zijn materieel zien.

De F-16I straaljager, ook wel Sufa (Storm) genoemd, is de nieuwste F-16 die door Lockheed Martin wordt gemaakt. De straaljager kan volgens de Israëliërs zonder tussenstop om bij te tanken het Iraanse luchtruim halen. Volgens Israël bouwt Iran heimelijk kernwapens. Iran ontkent dit.

Rectificatie / Gerectificeerd

Piloot

In het artikel Top gun bij de rubriek ‘In beeld’ (donderdag 20 november, pagina 16 en 17) wordt gesproken over een Israëlische F-16I-piloot. De F-16I werd op de bewuste open dag wel gepresenteerd, maar de man op de foto is een Apache-piloot voor zijn helikopter.