Top gun

Top gun Ramon luchtmachtbasis. Een Israëlische F-16I-piloot wordt geïnterviewd door een Arabisch televisiestation. De Israëlische luchtmacht hield gisteren een open dag voor buitenlandse journalisten op de Ramon luchtmachtbasis in de Negev-woestijn, en liet zijn materieel zien. De F-16I straaljager, ook wel Sufa (Storm) genoemd, is de nieuwste F-16 die door Lockheed Martin wordt gemaakt. De straaljager kan volgens de Israëliërs zonder tussenstop om bij te tanken het Iraanse luchtruim halen. Volgens Israël bouwt Iran heimelijk kernwapens. Iran ontkent dit. Foto AFP/Marina Passos An Israeli airforce pilot speaks to an Arab television reporter in front of an Apache combat helicopter during a tour organized for the foreign press at the Ramon Air Force Base, in the southern Israeli Negev desert on November 19, 2008. The Israeli Air Force demonstrated its aerial arsenal during the tour, including the F-16I fighter jet, which military officials said was capable of reaching Iranian airspace without refueling. AFP PHOTO/MARINA PASSOS AFP

Een Israëlische F-16I-piloot wordt geïnterviewd door een Arabisch televisiestation. De Israëlische luchtmacht hield gisteren een open dag voor buitenlandse journalisten op de Ramon luchtmachtbasis in de Negev-woestijn, en liet zijn materieel zien.

De F-16I straaljager, ook wel Sufa (Storm) genoemd, is de nieuwste F-16 die door Lockheed Martin wordt gemaakt. De straaljager kan volgens de Israëliërs zonder tussenstop om bij te tanken het Iraanse luchtruim halen. Volgens Israël bouwt Iran heimelijk kernwapens. Iran ontkent dit.

Rectificatie / Gerectificeerd

Piloot

In het artikel Top gun bij de rubriek ‘In beeld’ (donderdag 20 november, pagina 16 en 17) wordt gesproken over een Israëlische F-16I-piloot. De F-16I werd op de bewuste open dag wel gepresenteerd, maar de man op de foto is een Apache-piloot voor zijn helikopter.