Seriemoordenaar in Japan lijk te jagen op voormalige ministers

Tokio. Een seriemoordenaar lijkt jacht te maken op Japanse oud-ministers. Voormalig onderminister van Volksgezondheid Takehiko Yamaguchi (66) werd dinsdag met zijn vrouw dood gevonden in zijn huis in de stad Saitama, 40 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Tokio. Het tweetal was verschillende keren in de borst gestoken. Enkele uren na de dubbele moord werd de vrouw van een oud-minister van Volksgezondheid neergestoken in Tokio door een als pakketbezorger vermomde man. Het ministerie heeft de beveiliging van zijn medewerkers en voormalige bestuurders aangescherpt. De moord op Yamaguchi en de aanval in Tokio worden in verband gebracht met het zoekraken van de pensioengegevens van zo`n 50 miljoen mensen, waarvoor het ministerie van Volksgezondheid mede verantwoordelijk wordt gehouden. De affaire zorgde in heel Japan voor woedende reacties.