Radio Voorkeur

Kunststof. Maria Riccarda Wesseling is een van de beste mezzosopranen van het land, voor wie 2008 het jaar van de grote doorbraak lijkt te worden. Ze vertelt over haar ‘broekenrol’ (vrouw in mannenrol) in Die Fledermaus van de Nederlandse Opera, die eind volgende week in première gaat. Filmmedewerker Jeroen Stout met het laatste nieuws van het IDFA. Radio 1, 19.00-20.00u.

De Avonden. Klaas Bense over zijn film Diary of a Times Square Thief, een zoektocht naar de schrijver van een mysterieus dagboek dat op eBay werd gekocht. Kunstcriticus Hans den Hartog Jager over zijn schilderijenboek Dit is Nederlanden de documentaire Krankzinnigheid als deugd, over het verband tussen creativiteit en gekte. Radio 6, 20.05-20.50u.

Avondconcert. Shift Festival met werk van Nederlandse en Canadese componisten (Guus Jansen, Mayke Nas, Linda Bouchard, James Rolfe). Rechtstreeks vanuit Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam. Radio 4, 20.02-23.00u.

Casa luna. Gesprek met sieraadontwerper Ted Noten over zijn expositie in Den Bosch en over het sieraad als synoniem voor status, geld en elite. Radio 1, 0.02-0.24u.