Poetin wil maatregelen tegen crisis

Poetin wil maatregelen tegen crisis Moskou, 20 nov. Het Kremlin gaat er alles aan doen om de effecten van de mondiale financiële crisis op de Russische economie te beperken. Dat heeft de Russische premier Vladimir Poetin vandaag gezegd tijdens een toespraak op het jaarlijkse congres van zijn partij Verenigd Rusland. „We zullen alles in onze macht doen om een herhaling van de economische crisis van 1998 te voorkomen”, waarmee hij verwees naar het zwarte economische gat waarin Rusland belandde na de val van de Sovjet-Unie. Poetin kondigde maatregelen aan om de crisis te bezweren. Zo wil hij de bankensector consolideren en buitenlandse valutareserves en goudvoorraden aanwenden om de inflatie tegen te gaan en de koersdaling van de roebel te bestrijden. Rusland is hard geraakt door de crisis, maar het Kremlin heeft dat steeds ontkend. Foto AP ** CORRECTS PLACEMENT ** Russian Prime Minister and chairman of United Russia ruling party Vladimir Putin, second right, and Russian President Dmitry Medvedev, right, enter the tenth United Russia Party Congress in Moscow, Thursday, Nov. 20, 2008. Russia's Prime Minister Putin on Wednesday said that Russia would come out stronger of the crisis triggered by the global financial system and the United States' recklessness. Man at left is an unidentified bodyguard. (AP Photo/Misha Japaridze) Associated Press