Nieuwbouw in VS naar dieptepunt

Nieuwbouw in VS naar dieptepunt Rio Vista, 20 nov. Een lege straat in Californië, waar 750 nieuwe huizen gebouwd zouden worden. Door de ingezakte huizenmarkt in de VS is de bouw afgeblazen. Gisteren maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend dat het aantal in aanbouw genomen nieuwe woningen in de VS in oktober met 4,5 procent is afgenomen tot 791.000 op jaarbasis. Dat is het laagste niveau ooit. In september nam de woningbouw in de VS ook al met 3 procent af en in augustus met 10 procent. Het aantal verstrekte bouwvergunningen kelderde in oktober met 12 procent tot 708.000 op jaarbasis, eveneens het laagste niveau ooit. In september ging het aantal afgegeven bouwvergunningen met 6,1 procent omlaag. Foto AFP RIO VISTA, CA - NOVEMBER 19: A street is seen empty after construction was halted at a 750 home housing development November 19, 2008 in Rio Vista, California. The Northern California city of Rio Vista is considering plans to file for bankruptcy as the town struggles with an increase in number of foreclosures and high city employee wages. Justin Sullivan/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP