Maradona wint in Glasgow

Maradona maakte gisteren zijn debuut als bondscoach. Foto Reuters Argentina's soccer team head coach Diego Maradona shouts at his players from the touchline during their international friendly soccer match against Scotland at Hampden Park stadium in Glasgow, Scotland November 19,2008. REUTERS/David Moir (BRITAIN) REUTERS

Diego Armando Maradona stond gisteravond in Glasgow druk gebarend langs de zijlijn tijdens de vriendschappelijke voetbalinterland van het Argentijnse elftal tegen Schotland. Maradona (48) werd begin deze maand benoemd tot bondscoach. Het duel tegen de Schotten was zijn debuut.

Op Hampden Park eindigde de wedstrijd in 0-1 en dat terwijl Lionel Messi, Juan Roman Riquelme en Sergio Agüero niet eens meededen. Maxi Rodriguez maakte in de achtste minuut het doelpunt voor de Argentijnen. Na het gewonnen duel draaide Maradona in het rond en balde hij zijn vuisten om de overwinning te vieren.

Voor de wedstrijd zei Terry Butcher, de assistent-trainer van de Schotten, dat hij Maradona het beroemde ‘Hand van God’-doelpunt, waarmee de Argentijnen Engeland in de kwartfinale van het WK in 1986 uitschakelden, nooit zal vergeven. Butcher, toenmalig aanvoerder van de Engelsen, zag hoe Maradona de bal boven zijn hoofd wegsloeg en daarmee de 1-0 voor Argentinië maakte. Ook het tweede doelpunt werd door Maradona gemaakt. Argentinië won uiteindelijk met 2-1.

Na de oefeninterland werd aan Maradona gevraagd of hij Butcher een hand had gegeven. „Ik heb de manager van Schotland gegroet”, reageerde Maradona. „Maar wie is Butcher?”