correcties & aanvullingen

Meerderjarigheid

In de ‘next question’ Waarom ben je met 18 jaar ineens een ‘volwassene’? (dinsdag 18 november, pagina 2) staat dat de meerderjarigheid begin jaren zeventig van de vorige eeuw in de grondwet is verlaagd van 23 naar 18 jaar. In werkelijkheid was de meerderjarigheid al in 1901 van 23 naar 21 verlaagd. Het besluit voor een verdere verlaging van 21 naar 18 werd wel begin jaren zeventig genomen, maar pas 1 januari 1988 van kracht.

AD Nieuwsmedia

In het bericht Persgroep lonkt naar AD Nieuwsmedia (woensdag 19 november, pagina 28) staat dat AD Nieuwsmedia eigenaar is van onder meer het Utrechts Nieuwsblad en de Haagsche Courant. Dat klopt niet. In 2005 fuseerden zeven regionale kranten met de landelijk krant Algemeen Dagblad. Het Utrechts Nieuwsblad en de Haagsche Courant behoorden tot die kranten.