Bommenwerper WO II opgegraven

Bommenwerper WO II opgegraven Wateringen, 20 nov. Op een bouwterrein bij Wateringen, in het Westland, is de afgelopen dagen het wrak van een Britse bommenwerper opgegraven. Het toestel van het type Bristol Blenheim Mk IV stortte in mei 1940 neer bij een gevecht met Duitse jagers. De driekoppige bemanning kwam om. Als dertienjarige was Aad Buijs (met tas) getuige van het luchtgevecht en daarom had hij grote belangstelling voor de berging. Tot nu toe zijn twee propellers, een motor en munitietrommels plus een kompas gevonden. Foto WFA WFA66T:WRAK BOMMENWERPER GEBORGEN:WATERINGEN;19NOV2008-Op een veld in Wateringen worden momenteel de wrakstukken geborgen van de Bristol Blenheim IV,een Engelse bommenwerper uit de tweede wereldoorlog. Tot nu toe zijn een motor (zie foto) twee propellors, wat munitietrommels en een kompas gevonden. Het vliegtuig werd op 10 mei 1940 neergeschoten. Aad Buijs (op de foto met koffer) was destijds als dertienjarige jongen ooggetuige van het incident.WFA/jb/str.Jurriaan Brobbel BROBBEL, JURRIAAN