Als een landschap waar de mist nooit optrekt

Captain, My Captain

cd pop

Captain, My Captain

Captain, My Captain

De muziek van het Nederlandse duo Captain, My Captain past prima bij dit jaargetijde. Samen maken ze melancholieke, sfeervolle popliedjes, waarin langgerekte, ijle tonen het beeld van een landschap oproepen waar de mist nooit optrekt.

Soms plaatst het duo, dat bestaat uit Michèle van Trigt en Gerrie Spaansen, de elektronica op de voorgrond en gaat de vocoder over Van Trigts indrukwekkende stem; dan dringt zich een herinnering aan de triphop uit het Britse Bristol op.

Van Trigt en Spaansen ontmoetten elkaar tijdens een muzikaal eerbetoon aan Jeff Buckley en dat is te horen. Eerder speelden ze samen in de band Juliet’s Ghost. De stem van Van Trigt is mooi en zuiver; ze irriteert alleen als Van Trigt hoog en luid galmt. Dan neigt ze naar gothic, en dat misstaat op een plaat als deze.

Yaël Vinckx

    • Yaël Vinckx