6 muziek

Cristina Branco (1972) kreeg pas iets met fado toen haar grootvader haar voor haar achttiende verjaardag een album van Amália Rodrigues cadeau gaf. De zangeres, die toen nog communicatiewetenschappen studeerde, begon haar stemtechniek te ontwikkelen en haar nieuwe roeping serieus te nemen. Haar voornaamste bestanddelen: een traditionele groep, een tegelijk lichte, warme en doorleefde stem, een mengeling van traditionele fado’s en volksliedjes. Cristina Branco zingt fado

Cristina Branco

Tilburg: 013. Aanvang: 20.00u. Kaarten: 25 euro. www.013web.nl

Cristina Branco (1972) kreeg pas iets met fado toen haar grootvader haar voor haar achttiende verjaardag een album van Amália Rodrigues cadeau gaf. De zangeres, die toen nog communicatiewetenschappen studeerde, begon haar stemtechniek te ontwikkelen en haar nieuwe roeping serieus te nemen. Haar voornaamste bestanddelen: een traditionele groep, een tegelijk lichte, warme en doorleefde stem, een mengeling van traditionele fado’s en volksliedjes.