Verzekeraar Aegon wil geld uit hulpfonds Verenigde Staten

Amsterdam. Aegon heeft bij het Amerikaanse ministerie van Financiën een aanvraag ingediend om in aanmerking te komen voor een lening. Het geld zou moeten komen uit Tarp, het Troubled asset relief program dat is opgezet door Washington om de financiële sector te helpen de kredietcrisis door te komen. ”Gezien de omvang van Aegon in de VS leek het ons juist om te onderzoeken of we in aanmerking komen voor Tarp”, zei een woordvoerder gisteren. Het concern boekt de helft van zijn winst in de VS. Om in aanmerking te komen voor Tarp moet Aegon een aparte vergunning krijgen om spaar- en leenbankactiviteiten te ontplooien en zou het een spaarbank moeten kopen in de VS De woordvoerder benadrukte dat Aegon de stap niet heeft genomen omdat het kapitaal nodig heeft. De deadline voor aanvragen voor Tarp sloot afgelopen vrijdag. Als er een beroep wordt gedaan op Tarp dan zou het gaan om een bedrag van 1 miljard dollar (792 miljoen euro). Aegon kreeg al een kapitaalinjectie van 3 miljard euro van Den Haag.