Test nieuwe versie Uitzending Gemist

Uitzending Gemist, de website die herhalingen van de Publieke Omroep via het web toegankelijk maakt, test een nieuwe videospeler die het bereik van de site ingrijpend moet vergroten. Sinds deze week kunnen alle internetters de speler uitproberen op een testsite van de Publieke Omroep: www.omroep.nl/testlab. Afgelopen zomer experimenteerde Uitzending Gemist al even met nieuwe flashtechniek, waarmee uitzendingen van de publieke omroepen zijn toe te voegen (`embedden`) aan elke site, ook aan bijvoorbeeld weblogs of Hyves-profielen. Daardoor neemt het aantal kijkers per filmpje sneller toe. Mede door deze techniek werd YouTube de grootste videosite ter wereld. In het lab zijn nog andere proefprojecten van de publieke omroep uit te proberen, zoals een tv-gids via chatprogramma MSN Messenger.