Sneeuw?

Morgen is het nog vrij zacht, vrijdag stroomt lucht vanaf de Noordpool over het land. Dat gaat uiteindelijk met winterse neerslag gepaard, vooral op zaterdag is de eerste sneeuw van dit najaar mogelijk.

Vanavond en vannacht blijft het overwegend bewolkt en soms valt een beetje motregen. De westelijke wind neemt iets toe en kan aan de Waddenkust hard, kracht 7, worden. Het koelt nauwelijks af, de minimumtemperatuur komt op 8 of 9 graden uit.

Morgen begint regenachtig, in de middag breekt de zon soms door, maar al snel komen vanaf de Noordzee enkele buien het land binnen. In Zeeland lijkt het echter zo goed als droog te blijven. De temperatuur stijgt naar 11 tot 12 graden en er waait een stevige westen tot noordwestenwind, aan zee kracht 6 à 7.

Vrijdag blijven buien het weer bepalen. In de loop van de dag arriveert de koude lucht en krijgen de buien een winters karakter, met hagel en smeltende sneeuw. Ook onweer is mogelijk. Verder waait het stevig door uit noordwestelijke richtingen. De temperaturen dalen van ongeveer 9 graden in de ochtend naar rond 6 graden in de (na)middag. In het weekeinde houdt het gure weer aan, want er valt regelmatig winterse neerslag en de middagtemperatuur komt niet boven 6 graden uit. ‘s Nachts koelt het landinwaarts af tot dichtbij het vriespunt, waardoor het dan wit kan worden.