Rechter schorst top van vastgoedbedrijf

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft gisteren de bestuurders van Living City geschorst en een onafhankelijke deskundige aangesteld die de gang van zaken bij het bedrijf moet onderzoeken.

Living City is een bedrijf van Joop van den Ende en vastgoedbedrijf Trimp & Van Tartwijk.

Van den Ende trok zich begin dit jaar terug uit de onderneming omdat twee directeuren van Trimp & Van Tartwijk verdachten zijn in het grote onderzoek naar fraude met vastgoed.

Living City zou op de Amsterdamse Zuidas kantoren, woningen en winkels ontwikkelen rondom het nog te bouwen theater van Van den Ende. Nadat Van den Ende zich uit het bedrijf had teruggetrokken, trok de gemeente Amsterdam het grondcontract voor het project in.

Trimp & Van Tartwijk had de procedure bij de Ondernemingskamer aangespannen. Van den Ende heeft zich volgens de voormalige partner schuldig gemaakt aan wanbeleid door het „eigenmachtig” ontslaan van personeel bij Living City en het laten verlopen van opties op bouwkavels. De Ondernemingskamer oordeelde gisteren niet over deze stelling van Trimp & Van Tartwijk, maar zei slechts dat er sprake is van een „patstelling”.