Radio Voorkeur

Kunststof. Documentairemaakster Karin Junger vertelt over Een beter leven waarin ze de eerste migranten uit Marokko en hun zonen volgt. Radio 1, 19.02-20.02u.

OBA Live. Uitzending vanuit de woonkamer van Tessa Coolen in Oegstgeest. Met o.m. interviewer Martin Šimek die vertelt waarom idealen gevaarlijk kunnen zijn en documentairemaakster Mercedes Stalenhoef over haar IDFA-documentaire Carmen meets Borat. Rondetafelgesprek over 10 jaar Weekendschool. Radio 5, 19.02-21.00u.

De Avonden. Hans van Hartevelt van het Koninklijk Instituut voor de Tropen vertelt over zijn verhalenbundel Vreemd eten, 25 jaar eetervaringen uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Cox Janssens, leerlinge van het Stedelijk Gymnasium Breda, praat over haar winnende ontwerp voor een nieuwe cover van het boek Twee vrouwen van Harry Mulisch. Radio 6, 20.05-20.50u.

Casa Luna. Gesprek met de voorzitter van Aedes, de koepel van woningcorporaties, Willem van Leeuwen. Over de komende Buurtalliantie waar 1.500 betrokkenen praten over problemen en oplossingen in de Nederlandse buurten. Radio 1, 0.02-0.45u.