Persgroep lonkt naar AD Nieuwsmedia

Rotterdam. AD Nieuwsmedia, eigenaar van onder meer het AD, Utrechts Nieuwsblad en de Haagsche Courant, komt mogelijk in Belgische handen. Dat meldde gisteren het Financieele Dagblad. Het Belgische mediaconcern De Persgroep zou dicht bij de koop van AD Nieuwsmedia van PCM zijn. Volgens Adformatie zou de verkoop rond de 200 van de ongeveer 500 banen kosten. AD Nieuwsmedia is op dit moment nog in handen van uitgeverijen Wegener en PCM. De drie partijen werken aan een transactie waarbij Wegener zijn belang van 37 procent in AD Nieuwsmedia overdraagt aan medeaandeelhouder PCM. Die laatste verkoopt het bedrijf vervolgens door aan De Persgroep. Hierna zouden Rotterdam, Den Haag en Utrecht weer eigen volwaardige kranten krijgen. De Persgroep nam in 2002 Het Parool over van PCM. De krant kwam uit de rode cijfers en is in Amsterdam succesvol.

Rectificatie / Gerectificeerd

AD Nieuwsmedia

In het bericht Persgroep lonkt naar AD Nieuwsmedia (woensdag 19 november, pagina 28) staat dat AD Nieuwsmedia eigenaar is van onder meer het Utrechts Nieuwsblad en de Haagsche Courant. Dat klopt niet. In 2005 fuseerden zeven regionale kranten met de landelijk krant Algemeen Dagblad. Het Utrechts Nieuwsblad en de Haagsche Courant behoorden tot die kranten.