Overige films

A Few Good Men (Rob Reiner, 1992, VS). Ouderwets-elegante filmvertelling hekelt militaire zelfgenoegzaamheid en machorituelen. Legeradvocaat Tom Cruise durft de gevreesde kolonel Jack Nicholson aan een kruisverhoor te onderwerpen. RTL7, 20.30-23.10u.

The Mother (Roger Michell, 2003, Eng). Fijnzinnige karakterstudie van een oudere vrouw (Anne Reid) en haar egocentrische kinderen. Meedogenloos scenario van Hanif Kureishi. Haar beklemming is voelbaar, haar verlossing dankzij de liefde is bevrijdend maar kort. BBC1, 0.35-2.25u.

The Bachelor (Gary Sinyor, 1999, VS). Remake van Seven Chances (1925), waarin Buster Keaton een grote erfenis krijgt, mits hij binnen een dag weet te trouwen. Komen honderden bruiden op af. De absurditeit werd vervangen door gezemel over de gevaren en geneugten van het huwelijk. RTL5, 22.20-0.15u.