`Leraren tevredener bij slimmer werk`

Den Haag. Intellectueel uitdagend werk voor docenten verhoogt het plezier, verlaagt de werkdruk en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van leraren. Voordeel voor de school is een verwachte verbetering van de onderwijskwaliteit en een efficiëntere inzet van personeel. Dat blijkt uit het gisteren verschenen onderzoek Slimmer werken. Over de betekenis van slimmer werken voor het primair en voortgezet onderwijs van het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO) in Den Haag. Manieren om dit te realiseren zijn meer gebruik van computers, het vervangen van de klassenstructuur door hoorcolleges van leraren en werkgroepen onder begeleiding van onderwijsassistenten. ”Leraren willen graag horen bij een school die vernieuwt en er telkens in slaagt om te inspireren, stelt SBO-directeur Freddy Weima.