Kunstwerk Barceló voor VN in Genève

Kunstwerk Barceló voor VN in Genève Genève, 19 nov. In het Palais des Nations in Genève hebben de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, en de Spaanse koning Juan Carlos gisteren de gerenoveerde vergaderzaal geopend van de Mensenrechtenraad van de VN. De Spaanse schilder Miquel Barceló heeft de koepel van de zaal voorzien van een veelkleurige, driedimensionale schildering, „een vernieuwend en stralend werk”, aldus de VN-chef. De vergaderruimte heet voortaan: de Zaal voor de mensenrechten en de alliantie van beschavingen. Barceló is meer dan een jaar bezig geweest aan zijn project, waarvan de kosten (20 miljoen euro) zijn betaald door Spanje (40 procent) en particuliere sponsors. In Spanje klaagde de conservatieve oppositie dat het geld beter besteed had kunnen worden aan hulp voor kinderen in nood. Foto AFP A general view taken on November 18, 2008 shows the renovated Room XX with its ceiling painted by artist Miquel Barcelo during its inauguration at the United Nations offices, in Geneva. Top contemporary Spanish artist Barcelo was commissioned to create a unique ceiling painting for Room XX, which will host the UN Human Rights Council. The renovated venue, which costs some 18.5 million euros (23.2 million US dollars), was inaugurated by UN Secretary-General Ban Ki-moon and Spanish King Juan Carlos. AFP PHOTO/ FABRICE COFFRINI AFP