Eén op de vijf heeft een droombaan

Amsterdam. Eén op de vijf Nederlanders beschouwt zijn of haar huidige baan als een droombaan. Dat blijkt uit een onderzoek dat TNS NIPO in opdracht van vacaturesite Monsterboard.nl heeft verricht onder 573 werknemers met een baan van minstens 25 uur per week. Van deze groep is 3 procent bereid zijn relatie te verbreken in ruil voor een droombaan. Driemaal zoveel mensen hebben er geen moeite mee daarvoor vrienden op te geven. Bijna zes op de tien ondervraagden zeggen een stapje terug te willen doen als de partner de baan van zijn of haar dromen aangeboden krijgt. Mannen zijn daartoe vaker (62 procent) bereid dan vrouwen (53 procent). Bijna een derde van de ondervraagden zien succesvol ondernemer als het gedroomde beroep. Eén op de zeven noemt filantroop en 7 procent wil het liefst topsporter worden.