Een groot meer onder Boedapest

Een groot meer onder Boedapest Boedapest. Onder een badhuis in de Hongaarse hoofdstad Boedapest is een groot ondergronds thermaal meer opengesteld. Het meer, met water van 27 graden Celsius, ligt in een grot van 86 bij 27 meter en 15 meter hoog. De grot werd begin dit jaar ontdekt. Boedapest, stad aan de Donau, is gebouwd op een labyrint van grotten, waarvan nog maar een deel is verkend. Foto AFP View taken on November 18, 2008 of the underwater Molnár János cave in Budapest. The cave is one of the five big caves of the Rózsadomb district on the south-eastern border of the Buda Hills in downtown Budapest, and is the largest underwater cavity system of Hungary. Its water is fed by warm karst waters breaking out from the depth and by cold karst waters streaming from the hills. The hot water cave room was named after Hungarian cave explorer Huber Kessler. AFP PHOTO / FERENC ISZA
Een groot meer onder Boedapest Boedapest. Onder een badhuis in de Hongaarse hoofdstad Boedapest is een groot ondergronds thermaal meer opengesteld. Het meer, met water van 27 graden Celsius, ligt in een grot van 86 bij 27 meter en 15 meter hoog. De grot werd begin dit jaar ontdekt. Boedapest, stad aan de Donau, is gebouwd op een labyrint van grotten, waarvan nog maar een deel is verkend. Foto AFP View taken on November 18, 2008 of the underwater Molnár János cave in Budapest. The cave is one of the five big caves of the Rózsadomb district on the south-eastern border of the Buda Hills in downtown Budapest, and is the largest underwater cavity system of Hungary. Its water is fed by warm karst waters breaking out from the depth and by cold karst waters streaming from the hills. The hot water cave room was named after Hungarian cave explorer Huber Kessler. AFP PHOTO / FERENC ISZA AFP