Correcties & aanvullingen

Gas

In het bericht Een markt van 8.000 miljard (14 november, pagina 13) wordt ingegaan op een contract tussen Gazprom en de Gasunie in 2004. Wat niet werd vermeld is dat dit contract na de splitsing van de Gasunie in 2005 is ondergebracht bij Gasterra.

Faust

Anders dan het artikel 200 jaar Goethes Faust (Boeken, 14 november, pagina 9) suggereert, is Het Heksenhuis van Jacqueline Zirkzee (uitg. Conserve) geen jeugdroman maar een roman voor volwassenen over heksenvervolging in de 17de eeuw.

Limburg

In de rubriek De uitspraak (18 november, pagina 2) staat dat de provincie Limburg de verleiding niet kon weerstaan om een kwaadsprekende burger voor de rechter te brengen. Dit was een eindredactionele fout. De auteur bedoelde dat de rechters de verleiding niet konden weerstaan om ook een inhoudelijk oordeel te vellen over de zaak. Eigenlijk was dat niet nodig, omdat de provincie reeds op procedurele gronden had verloren.