B&O is weer bij de tijd

Beosound 5

Veel mensen houden van het tijdloze design van Bang & Olufsen. Maar zijn de specificaties nog wel bij de tijd? De BeoSound 5 is een mediacenter van Bang & Olufsen, werkend op Windows XP. Een 10,4 inch scherm en luxe aluminium draaischijf dient als afstandsbediening om door je muziekverzameling heen te bladeren. De BeoMaster 5 heeft een 500 GB harddisk, genoeg voor 1.000 cd’s of 6.000 mp3’tjes. Het onderdeel waarmee je de visite de ogen uitsteekt is de BeoSound 5. Dit staaltje minimal design zet je in het midden van de kamer op een standaard, om van daaruit nonchalant door je platenverzameling te bladeren. Bang & Olufsen ontwierp zelf een nieuwe bedieningsmethode, een kruising tussen de bediening van de iPod (draaischijf) en de PlayStation (zwevende iconen en menu’s).Dit setje gaat, zonder luidsprekers, zo’n 5.300 dollar kosten.

Marc Hijink

Meer over de BeoSound 5 op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink