Banenverlies bij Britse krant The Independent

De Britse kwaliteitskrant The Independent en de zusterblad The Independent on Sunday zullen wegens snel teruglopende advertentie-inkomsten ruim een kwart van de journalistieke banen schrappen. Dit heeft het moederconcern Independent News & Media (INM), geleid door de Ierse grootaandeelhouder Tony O`Reilly, gisteren bekendgemaakt. Naar schatting zestig van de 230 journalisten zullen worden ontslagen. Nog eens dertig man ondersteunend personeel verliest zijn baan. Voor zover mogelijk zullen de ontslagen op vrijwillige basis plaatshebben. ”We zouden onverantwoordelijk zijn geweest als we niet gereageerd zouden hebben op de economische omstandigheden die elk mediabedrijf ter wereld raken, door naar onze kosten te kijken”, aldus Simon Kelner, sinds kort directeur van de Britse operaties van INM.