2 Knutselen

Sushi vouwen

Alles van papier

www.papermodelz.info

Alles, maar dan ook alles kun je maken van papier. Van de opera van Sydney tot de Star Wars Obi Wan Fighter. Voor wie genoeg tijd en geduld heeft, zijn de bouwplaten voor deze projecten te downloaden op papermodelz.info. Op de Japanse blog staan allerlei papierprojecten van het web verzameld. Wie zich niet direct geroepen voelt schaar en papier ter hand te nemen, kan zich hier op z’n minst verbazen over alle mogelijkheden. Sushi en steaks van papier? Een complete replica van de Verboden Stad? Naast de bouwmodellen zijn er ook origamiprojecten. Origami (oru betekent vouwen en kami is papier, papiervouwen dus) blijkt goed te zijn voor je hersenen, zo lees je. Door de concentratie die ervoor nodig is, trainen ouderen de grijze cellen en worden agressieve kinderen er rustiger van. Bouwplaten zijn er ook. Van onze eigen Nijntje bijvoorbeeld. (IdV)