1 Nagels lakken

'Pppfffffhhhuuu, pfffhhhuu. Ja hoor, m'n nagels zijn bijna droog.' (Foto AP) England soccer star David Beckham watches the men's gold medal basketball game between the USA and Spain at the Beijing 2008 Olympics in Beijing, Sunday, Aug. 24, 2008. USA won 118-107.(AP Photo/Dusan Vranic) Associated Press

Nagellak voor mannen

beautymusthaves.nl, 19,95 euro

Het begon met dagcrème speciaal voor mannen. Toen was er een vochtherstellende anti-rimpellotion. Daarna kwam de balsem tegen wallen onder de ogen. En nu is er kleurloze matte nagellak, voor mannen. Trendsetter David Beckham is er al mee gesignaleerd, zo meldt het Amerikaanse nagellakmerk Essie. Essie bracht de lak onlangs op de markt. „Want een goede eerste indruk maak je met een fris, schoon en strak uiterlijk”, aldus het bedrijf. De lak heet: man-e-cure. Essie omschrijft de vernis als ‘een no-nonsense matte nail finish’. De doorzichtige lak (die je dus vrijwel niet ziet) zou een beschermende top bieden en dat zou nagels sterk maken. „Zodat ook mannen geen last meer hebben van scheurtjes of andere nagelproblemen.” Ook het merk Jessica Matte For Men verkoopt doorzichtige mannennagellak. Mannen die graag een kleurtje op de nagels willen, kunnen terecht bij het merk ManGlaze. Voor mannen die een vriendin hebben en met gelakte nagels willen rondlopen: kijk even in het badkamerkastje van je meisje. Nagellak is nagellak. Daar heb je geen man-e-cure voor nodig. (JV)