Radio Voorkeur

Kunststof. Yvonne Keuls over haar 77ste boek, getiteld Benjamins Bruid. Dolores is twaalf als ze in 1938 met haar moeder uit Nederlands-Indië naar Nederland terugkeert. Radio 1, 19.02-20.00u.

OBA Live. Historicus en arabist Maaike van Berkel en historicus Rudi Künzel over de bundel opstellen Ibn Khaldûn en zijn wereld, over het leven en werk van de Noord-Afrikaanse wetenschapper Ibn Khaldûn (1332-1406) die wordt gezien als een grondlegger van de sociologie. Midden-Oostendeskundige Robert Soeterik praat over het vermeende nucleaire wapenprogramma van Iran. Historisch taalkundige Marlies Philippa over de heruitgave van haar boek Koffie, kaffer en katoen, een overzicht van de Arabische leenwoorden die in de loop van de tijd in het Nederlands zijn gekomen. Paneldiscussie over de islam als ‘website-religie’. Radio 5, 19.02-21.00u.

De Avonden. Gesprek met Hilbrand Rozema, dichter en journalist van het Nederlands Dagblad, over diens nieuwste poëziebundel Slagveldtoerisme. Verder o.m. de Kampense beeldend kunstenaar Chris Brans die vertelt over een videokunstwerk dat hij nooit maakte. Radio 6, 20.05-22.00u.