Piraten Somalië kapen tanker

Somalische piraten hebben gisteren een Saoedische olietanker in de Indische Oceaan vlakbij de Keniaanse kust gekaapt. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse marine gisteren gezegd. Volgens de Amerikaanse marine is de tanker Sirius Star het grootste schip dat ooit door Somalische piraten is aangevallen. De tanker kan ruim twee miljoen vaten olie vervoeren, meer dan een kwart van de olie die Saoedi-Arabië dagelijks produceert. Aan boord van het schip zijn 25 bemanningsleden onder wie Britten, Kroaten, Filippijnen, Polen en Arabieren. Volgens de Amerikaanse marine hebben de piraten de tanker meegenomen naar de Somalische havenplaats Eyl. Piraten zijn een groot probleem voor de kust van Somalië. Dit jaar vonden al meer dan zestig incidenten plaats waar piraten bij waren betrokken. (BBC)