op nrcnext.nl

Mis je de rook?

Het rookverbod wordt, ondanks de inzet van 200 controleurs van de Voedsel- en Warenautoriteit, op grote schaal geschonden. Vooral eigenaren van kleine cafés zijn bewust in overtreding. Zij stellen dat hun omzet daalt. Wat vind jij?

Heeft het rookverbod toekomst? Praat mee op nrcnext.nl/discussie

Baracks Blackberry

In de campagne was Barack Obama vrijwel onafscheidelijk van zijn blackberry, maar nu moet hij die waarschijnlijk inleveren, schrijft Marc Leijendekker op het Wereldblog. Waarom? Omdat presidentiële communicatie nu eenmaal veilig moet verlopen.

Wordt het Oval Office wel multimediaal? Lees verder op nrc.nl/wereld

Cd van de week

Marike Jager is gaan rocken. De singer/songwriter die in 2003 de Grote Prijs van Nederland won en in 2006 in eigen beheer debuutalbum The Beauty Around uitgaf, is een heuse band geworden. Op opvolger Celia Trigger, die vorige week verscheen, staan net zulke bijzondere, creatieve knutselliedjes als op het debuut, maar de naïviteit is eraf. Ze zijn rijker gearrangeerd, de akoestische gitaar wordt versterkt, en Jagers zang kent meer kracht, variatie en zelfvertrouwen.

Beluister de cd via nrcnext.nl/muziek

Oh jee, mijn beleggingen

Wat als je vindt dat je beleggingsadviseur gekke dingen met je geld heeft gedaan. En je advies heeft gegeven waardoor je juist geld hebt verloren? Kan je er iets aan doen? En wat kun je eigenlijk van een beleggingsadviseur verwachten? Erica Verdegaal geeft antwoord.

Lees het advies op nrcnext.nl/erica