Met z'n tweeën Tetrissen

Fris en fruitige Tetris Party (Wii)
Fris en fruitige Tetris Party (Wii)

Tetris Party (Wii)****

Bijna 25 jaar geleden gebruikte de Rus Alexey Pajitnov de logicapuzzel Pentomino als inspiratiebron voor een razend succesvol computerspel. Tetris werd een van de weinige games die bijna iedereen weleens heeft gespeeld.

Inmiddels is de Sovjet-Unie gevallen en mag Pajitnov gewoon verdienen aan zijn creatie. Via The Tetris Company verkoopt hij licenties en controleert hij of de spelregels goed worden toegepast. Bijvoorbeeld of de blokjes met de juiste snelheid vallen.

Desondanks zijn moderne Tetris-versies niet altijd even goed. Tetris Party is dat wel. Een spel dat alleen kan worden gedownload op een Wii met internetverbinding.

Vernieuwen doet deze versie met een lading creatieve Tetris-variaties, zoals een speltype waarin twee spelers samen lijnen moeten maken en een speltype waarin een pixelmannetje op de blokken klimt. Zo is een gouwe ouwe weer fris en fruitig.