Met een grote grijns in F1-auto

Giedo van der Garde heeft gisteren met succes een test in de Formule 1-auto van Renault afgelegd. De jonge coureur reed 32 ronden en noteerde een goede tijd van 1.24,908.

„Ik zat de eerste paar ronden met een grote grijns achter het stuur”, erkende Van der Garde, die de uitnodiging van Renault kreeg nadat hij kampioen was geworden in de Renault World Series. „Vandaag stond vooral in het teken van het kennismaken met de auto, we hebben geen bijzondere dingen getest. Ik reed met de slicks en tegelijk heel weinig downforce, omdat dat vanaf volgend jaar verplicht is in de Formule 1.”

Eenmaal spinde Van der Garde met zijn auto van de baan. „Dat hoort er soms bij”, zei hij. „Het gaspedaal van de auto stond afgesteld op Nelson Piquet en die gebruikt zijn rechtervoet anders dan ik”, luidde zijn verklaring. Van der Garde klokte overigens de zestiende tijd. Het snelst was de Japanner Takuma Sato die zijn Toro Rosso in 1.20,763 rond reed.

Gisteren reed ook de Braziliaan Bruno Senna zijn eerste rondjes in een F1-auto. De neef van racelegende Ayrton Senna, de coureur die in 1994 om het leven kwam bij een crash in Imola, reed op het circuit in Barcelona in een Honda. (ANP, Reuters)