Massaontslag bij Citigroup

De Amerikaanse bank Citigroup schrapt op korte termijn 52.000 banen om de financiële crisis en de economische achteruitgang het hoofd te bieden. Dat maakte het financiële concern gisteren bekend. Citigroup zette eerder dit jaar ook al het mes in zijn personeelsbestand. In totaal sneuvelden daarbij 23.000 banen. Bij de bank werken nu nog 352.000 mensen, van wie 25.000 in Duitsland en bij een Indiase dochter aan wie veel (tele)werk is uitbesteed. Citigroup is hard getroffen door de hypotheekcrisis in de Verenigde Staten, die uitmondde in de wereldwijde kredietcrisis. Het bedrijf moest enorme bedragen afschrijven op zijn beleggingsportefeuille en verloor in het afgelopen jaar ruim 20 miljard dollar. Analisten denken dat de bank voor 2010 geen winst meer zal maken. (BBC)