Kredietcrisis heeft geen invloed op kerstpakket

Den Haag. De financiële crisis heeft dit jaar nog geen invloed op de bestellingen van kerstpakketten. Het aantal pakketten neemt zelfs toe, met 100.000, tot 5 miljoen. Dat hebben het Voorlichtingsbureau Kerstpakketten en het Platform Promotional Products gisteren bekendgemaakt. Beide organisaties verwachten dat bedrijven dit jaar aan kerstpakketten 2 euro meer zullen besteden dan vorig jaar. Voorlichtingsbureau Kerstpakketten houdt het op 36 euro per pakket, volgens de aanbieders van promotie-artikelen gaat het om 40 euro. Daarmee zou er zo`n 200 miljoen euro in de branche omgaan. De kerstpakkettenbranche verwacht volgend jaar wel last te krijgen van de financiële crisis. Het grootste deel van de bestellingen is namelijk eerder dit jaar al geplaatst voordat de financiële crisis toesloeg, zei een woordvoerder van Platform Promotional Products gisteren. De branche merkt dat bedrijven die op dit moment nog pakketten bestellen een stuk zuiniger zijn.