Internet Weblog van de dag

Huis in Tblisi

Arm Georgië (2). NRC-correspondent Michiel Krielaars beschrijft in zijn weblog zijn ervaringen toen hij vorige week in Tbilisi zijn Georgische vriendin Diana naar huis bracht:„Het was al laat in de avond. Diana was net klaar met haar werk in restaurant De Fakkel, waar ze zeven dagen per week van 9 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds als serveerster werkt, terwijl ze eigenlijk fotograaf is. Maar de 25-jarige Diana moet een hele familie onderhouden: een moeder, een broer en vier zusters en hun kinderen. En in Georgië betaalt de kunst duizenden malen slechter dan in Nederland. De vijf euro die Diana als dagloon ontvangt ,heeft ze hard nodig. Toen we bij Diana voor de deur stonden, in een armoedig zijstraatje van de Roestaveliboulevard, nodigde ze me uit voor de avondthee. Via een betonnen binnenplaats kwamen we bij de benedenverdieping waar ze met haar familieleden woonde. In een woonkamertje van drie bij vier meter stonden vier bedden. Het behang zat vol vochtplekken, stopcontacten puilden uit de muur. Op een van de bedden lag een baby te krijsen, die door zijn moeder, een jongere zus van Diana, van een nieuwe luier werd voorzien.

„Hoi”, zei de moeder. „Ik ben Liana. Diana heeft me al veel over je verteld en nu zie ik je eindelijk eens.”

Lees verder over arm Georgië op nrc.nl/moskou