Hof: bruid mag ontmaagd zijn

Een Frans hof van beroep heeft de nietigverklaring van een huwelijk tussen twee jonge moslims van Noord-Afrikaanse afkomst gisteren teruggedraaid. Een rechter verklaarde het huwelijk in april ongeldig, omdat tijdens de huwelijksnacht bleek dat de vrouw had gelogen over haar maagdelijkheid. De man voelde zich in zijn eer aangetast en de rechter oordeelde dat de maagdelijkheid een „essentiële kwaliteit” van de verbintenis was. De zaak veroorzaakte veel ophef, waarop de Franse minister van Justitie, Rachida Dati, in beroep ging. Het hof in Douai oordeelde gisteren dat maagdelijkheid geen „essentiële kwaliteit” van het huwelijk is en dat het ontbreken ervan geen gevolgen voor het huwelijkse leven heeft. Het hof verwierp ook het argument dat de vrouw had gelogen over haar liefdesleven. (Reuters)