Hij kon zijn verlies niet aan

In een appartement in het Franse Thionville heeft een lid van het Franse parlement de 46-jarige bewoonster op het balkon doodgeschoten. Daarna pleegde hij zelfmoord. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt.

Jean-Marie Demange (65) was de ex-burgemeester van het stadje Thionville (47.000 inwoners) in het uiterste noordoosten van Frankrijk. Volgens berichten in de media was de vrouw de minnares van Demange en had zij gedreigd hem te verlaten. Getuigen hoorden een ruzie tussen de twee.

Demange was lid van de regeringspartij UMP van president Nicolas Sarkozy. Hij moest ruim een half jaar geleden aftreden als burgemeester van Thionville nadat zijn partij bij de lokale verkiezingen had verloren. Demange was 13 jaar burgemeester geweest en was volgens ingewijden zeer aangeslagen door het verlies van zijn burgemeesterschap. Hij zag dat als een persoonlijke nederlaag.