Hij kon zijn verlies niet aan

Hij kon zijn verlies niet aan Thionville. In een appartement in het Franse Thionville heeft een lid van het Franse parlement de 46-jarige bewoonster op het balkon doodgeschoten. Daarna pleegde hij zelfmoord. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. Jean-Marie Demange (65) was de ex-burgemeester van het stadje Thionville (47.000 inwoners) in het uiterste noordoosten van Frankrijk. Volgens berichten in de media was de vrouw de minnares van Demange en had zij gedreigd hem te verlaten. Getuigen hoorden een ruzie tussen de twee. Demange was lid van de regeringspartij UMP van president Nicolas Sarkozy. Hij moest ruim een half jaar geleden aftreden als burgemeester van Thionville nadat zijn partij bij de lokale verkiezingen had verloren. Demange was 13 jaar burgemeester geweest en was volgens ingewijden zeer aangeslagen door het verlies van zijn burgemeesterschap. Hij zag dat als een persoonlijke nederlaag. Foto: AFP/ Pierre Rebondy Photo prise le 17 novembre 2008 à Thionville de l'appartement de la maîtresse du député UMP de la 9e circonscription de la Moselle, Jean-Marie Demange, Karine A., qu'il a abattu ce jour d'une balle dans la tête avant de se suicider. Selon plusieurs proches, Jean-Marie Demange était "très perturbé" depuis qu'en mars il avait perdu la mairie de Thionville. Après avoir tué sa compagne - qui était sur le point de le quitter - avec un pistolet automatique au cours d'une dispute, il a retourné son arme contre lui et s'est donné la mort d'une balle dans la tempe, a précisé une source proche de l'enquête. AFP PHOTO / PIERRE REBONDY
Hij kon zijn verlies niet aan Thionville. In een appartement in het Franse Thionville heeft een lid van het Franse parlement de 46-jarige bewoonster op het balkon doodgeschoten. Daarna pleegde hij zelfmoord. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. Jean-Marie Demange (65) was de ex-burgemeester van het stadje Thionville (47.000 inwoners) in het uiterste noordoosten van Frankrijk. Volgens berichten in de media was de vrouw de minnares van Demange en had zij gedreigd hem te verlaten. Getuigen hoorden een ruzie tussen de twee. Demange was lid van de regeringspartij UMP van president Nicolas Sarkozy. Hij moest ruim een half jaar geleden aftreden als burgemeester van Thionville nadat zijn partij bij de lokale verkiezingen had verloren. Demange was 13 jaar burgemeester geweest en was volgens ingewijden zeer aangeslagen door het verlies van zijn burgemeesterschap. Hij zag dat als een persoonlijke nederlaag. Foto: AFP/ Pierre Rebondy Photo prise le 17 novembre 2008 à Thionville de l'appartement de la maîtresse du député UMP de la 9e circonscription de la Moselle, Jean-Marie Demange, Karine A., qu'il a abattu ce jour d'une balle dans la tête avant de se suicider. Selon plusieurs proches, Jean-Marie Demange était "très perturbé" depuis qu'en mars il avait perdu la mairie de Thionville. Après avoir tué sa compagne - qui était sur le point de le quitter - avec un pistolet automatique au cours d'une dispute, il a retourné son arme contre lui et s'est donné la mort d'une balle dans la tempe, a précisé une source proche de l'enquête. AFP PHOTO / PIERRE REBONDY AFP

In een appartement in het Franse Thionville heeft een lid van het Franse parlement de 46-jarige bewoonster op het balkon doodgeschoten. Daarna pleegde hij zelfmoord. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt.

Jean-Marie Demange (65) was de ex-burgemeester van het stadje Thionville (47.000 inwoners) in het uiterste noordoosten van Frankrijk. Volgens berichten in de media was de vrouw de minnares van Demange en had zij gedreigd hem te verlaten. Getuigen hoorden een ruzie tussen de twee.

Demange was lid van de regeringspartij UMP van president Nicolas Sarkozy. Hij moest ruim een half jaar geleden aftreden als burgemeester van Thionville nadat zijn partij bij de lokale verkiezingen had verloren. Demange was 13 jaar burgemeester geweest en was volgens ingewijden zeer aangeslagen door het verlies van zijn burgemeesterschap. Hij zag dat als een persoonlijke nederlaag.