Hevige gevechten in Oost-Congo ondanks belofte rebellenleider

Goma. Het Congolese leger en rebellen van de Congolese Tutsi-krijgsheer Laurent Nkunda hebben gisteravond en vannacht zware gevechten geleverd, ondanks Nkunda`s belofte zich aan een staakt-het-vuren te houden. Dat hebben de Verenigde Naties gisteren verklaard. Er waren gisteren nog geen berichten over mogelijke aantallen slachtoffers van gevechten van zondagnacht in Riwindi, een dorp 125 kilometer ten noorden van Goma, de hoofdstad van de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu. Een woordvoerder van Nkunda verklaarde gisteren dat de rebellen Riwindi hebben ingenomen. Ook in Ndeko, een dorp 55 kilometer ten noorden van Goma, werd gisteren zwaar gevochten, zo maakte de VN bekend. Laurent Nkunda verklaarde zondag nog dat hij bereid is een staakt-het-vuren te respecteren. In Oost-Congo wordt zwaar gevochten sinds de rebellen van Nkunda, die zegt de Tutsi`s in Oost-Congo te beschermen, vorige maand grote delen van Noord-Kivu veroverden op het Congolese leger.