Grijs en zacht

Het is de komende dagen nog even grijs en vrij zacht met soms ook wat lichte regen of motregen. Koude lucht, afkomstig uit het poolgebied, is echter onderweg naar Nederland. Vanaf vrijdag wordt het guur weer met een straffe noordwester en steeds meer winterse buien. Na een bewolkte nacht met minima rond 7 graden blijft morgen overdag de bewolking overheersen. Het is grijs en nevelig, soms valt er ook een beetje motregen. De westenwind is meest matig tot vrij krachtig, in het Waddengebied af en toe krachtig (6 Bft). ’s Avonds en ook in de nacht naar donderdag blijft de bewolking hardnekkig en is het zacht met minima rond 9 graden. Donderdag wordt een druilerige dag met middagtemperaturen van 11 of 12 graden. Het gaat steeds harder waaien, landinwaarts wordt de westenwind vrij krachtig. Vlakbij zee waait het krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In het Waddengebied kan het mogelijk even stormachtig gaan waaien, 8 Bft. De noordwestenwind blijft ook vrijdag stevig waardoor de aangevoerde lucht steeds kouder wordt. Buien gaan in de loop van de dag steeds vaker met hagel gepaard. De nacht naar zaterdag verloopt fris, met niet alleen hagel maar ook natte sneeuwbuien bij minima net boven nul. Zaterdag is het guur met een stevige noordwester, een aantal winterse buien en middagtemperaturen rond 5 graden. Zondag lijkt de ergste kou alweer uit de lucht te zijn en vallen vooral regenbuien.