Bunkerbed voor 7 euro per nacht

Bunkerbed voor 7 euro per nacht Sevelen, 18 nov. In het Zwitserse Sevelen is het afgelopen weekeinde het eerste ‘nulsterrenhotel’ getest. Het gaat om een ondergrondse bunker, zonder ramen, die ooit is gebouwd als schuilplaats bij een aanval met kernwapens. Vijftien ‘gasten’ hebben inmiddels het hotel uitgeprobeerd. De enige luxe die ze hadden, was het zicht op muren die door artiesten zijn beschilderd en donzen dekbedden. Onbekend is wat de proefkonijnen van hun verblijf vonden. Sevelen ligt in het noordoosten van Zwitserland, bij Sankt Gallen. Het gemeentebestuur financiert het project. Volgens de gemeente was het onderhoud of de sloop van de ongebruikte bunkers duurder dan de verbouwing tot een hotel. De kamerprijs komt te liggen op ongeveer 7 euro. Indien nodig kan het hotel binnen 24 uur weer worden omgebouwd tot bunker. Foto AP Holger Sigmund, left, shaves as Peter Schulter leaves the shower room in the Zero Star Hotel in Sevelen, Switzerland, Saturday, Nov. 15, 2008. Tourists in Switzerland may soon sleep in the world's first "Zero-Star Hotel," where a second group of test sleepers found accommodation in the former bunker embellished with artistic decoration and real hotel duvets overnight Saturday, Nov. 15, 2008. The concept is planned to be licensed to other Swiss communities. (AP Photo/Keystone, Ennio Leanza)
Bunkerbed voor 7 euro per nacht Sevelen, 18 nov. In het Zwitserse Sevelen is het afgelopen weekeinde het eerste ‘nulsterrenhotel’ getest. Het gaat om een ondergrondse bunker, zonder ramen, die ooit is gebouwd als schuilplaats bij een aanval met kernwapens. Vijftien ‘gasten’ hebben inmiddels het hotel uitgeprobeerd. De enige luxe die ze hadden, was het zicht op muren die door artiesten zijn beschilderd en donzen dekbedden. Onbekend is wat de proefkonijnen van hun verblijf vonden. Sevelen ligt in het noordoosten van Zwitserland, bij Sankt Gallen. Het gemeentebestuur financiert het project. Volgens de gemeente was het onderhoud of de sloop van de ongebruikte bunkers duurder dan de verbouwing tot een hotel. De kamerprijs komt te liggen op ongeveer 7 euro. Indien nodig kan het hotel binnen 24 uur weer worden omgebouwd tot bunker. Foto AP Holger Sigmund, left, shaves as Peter Schulter leaves the shower room in the Zero Star Hotel in Sevelen, Switzerland, Saturday, Nov. 15, 2008. Tourists in Switzerland may soon sleep in the world's first "Zero-Star Hotel," where a second group of test sleepers found accommodation in the former bunker embellished with artistic decoration and real hotel duvets overnight Saturday, Nov. 15, 2008. The concept is planned to be licensed to other Swiss communities. (AP Photo/Keystone, Ennio Leanza) Associated Press