Weinig zon

Na een droge en rustige start van de werkweek is het tot en met donderdag wisselvallig, grotendeels bewolkt en vrij zacht met veelal middagtemperaturen in de dubbele cijfers. Vanaf vrijdag wordt het guur met een aantrekkende noordwestenwind en winterse buien. Vanavond neemt de bewolking vanuit het westen toe, waarna het tegen middernacht vanuit die hoek gaat regenen. Zo koud als afgelopen nacht, toen het op enkele plaatsen licht heeft gevroren, wordt het niet meer. Het blijft stevig doorwaaien. Onder de bewolking en in de regen daalt de temperatuur niet verder dan een graad of 5. Morgenochtend regent het nog op de meeste plaatsen. De naar west draaiende wind neemt in kracht af en draait ’s middags naar noordwestelijke richtingen. Vanuit het noordwesten wordt het in de loop van de dag droog. In het zuiden kan tot het begin van de avond nog wat regen vallen. In het noorden breekt ’s middags de zon door. ’s Avonds klaart het overal even op maar al snel neemt de bewolking weer toe bij nadering van een nieuwe storing. De nacht naar woensdag verloopt bewolkt met wat gemiezer bij minima rond 6 graden. Woensdag is een grijze dag met vooral in het oosten nog een beetje motregen en ’s middags 10 of 11 graden. Donderdag begint bewolkt en regenachtig maar ’s middags wordt het droger met 10 tot 12 graden. In de loop van vrijdag wordt het met een straffe noordwestenwind steeds kouder.