Vuur in de straat

Vuur in de straat Yorba Linda. Bewoners van de Amerikaanse stad Yorba Linda, in Californië, zien hoe het vuur hun huizen nadert. De bosbranden worden aangewakkerd door de jaarlijks terugkerende Santa Ana-winden uit het oosten. Het vuur heeft al ruim achthonderd huizen verbrand en duizenden hectares land verschroeid sinds donderdag. Nog niemand is omgekomen. Gisteren ging de wind iets liggen, zodat brandweermannen beter het vuur konden bestrijden. Gouverneur Arnold Schwarzenegger heeft de noodtoestand uitgeroepen. Foto AFP YORBA LINDA, CA - NOVEMBER 15: Residents watch as fire comes close to their homes on November 15, 2008 in Yorba Linda, California. Strong Santa Ana Winds are destroying hundreds of homes and charring thousands of acres around southern California. California Governor Arnold Schwarzenegger has declared states of emergency for the fires. David McNew/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP