Vogelaar: Bos slaat plank mis

PvdA-leider Wouter Bos slaat in het integratiedebat de plank mis. Dat schrijft de afgetreden minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) vandaag in deze krant. In een opinieartikel hekelt zij de oproep van Bos om niet over de toon van dit debat te praten, maar alleen over de inhoud. „Hij begrijpt niet dat, zolang de elite blijft praten in termen van dé Marokkanen, dé Turken en dé Antillianen, migranten zich moeilijk kunnen identificeren in Nederland.” Bos vreest volgens haar ‘soft’ gevonden te worden. Zij vindt het onjuist dat hij steeds Ahmed Aboutaleb en Ahmed Marcouch noemt als verpersoonlijking van het PvdA-beleid. Zij staan bekend om hun harde aanpak. De PvdA-top ziet volgens haar de grote lijn niet van de ontwikkeling naar een etnisch diverse samenleving.

Vogelaar: pagina 7