Van den Boog als nieuwe directeur Ajax voorgedragen

Rik van den Boog wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax. De 49-jarige Amsterdammer vervangt interim-directeur Henri van der Aat, die commercieel directeur van de huidige koploper in de eredivisie wordt. Van den Boog voetbalde vanaf zijn twaalfde bij Ajax en schopte het tot het tweede elftal van de club. Een zware enkelblessure stond professioneel voetbal in de weg. Van den Boog stortte zich vervolgens op zijn loopbaan in het bedrijfsleven en bekleedde directiefuncties bij telefoonmaatschappijen als Orange en Libertel. Hij is op dit moment mede-eigenaar van The Entertainment Group, bekend van onder anderen Marco Borsato. De benoeming van Van den Boog is pas een feit als de leden van de algemene aandeelhoudersvergadering op 3 december akkoord gaan.