Televisie Voorkeur

Theun Mosk maakt ervaringstheater waarin het publiek onderdeel wordt van een andere wereld. Zijn werk kenmerkt zich vooral door grote, haast monumentale objecten en ruimtes die hij creëert. Maar volgens Mosk zelf gaat het vooral om de details. De kleine dingen waar je in het dagelijkse leven aan voorbij gaat. In Het uur van de wolf wordt hij gevolgd terwijl hij werkt aan zijn project Walking voor het Oerolfestival op Terschelling. Ned.2, 23.20-0.15u. Oerol in opbouw. Het duurt nog een dikke maand voor dat Oerol van start gaat. Bij paal 19 in de strandduinen verschijnt een meters hoge kegel. deze instalatie hoort bij Walking van Robert Wilson. Meer info Theun Mosk tel:0616610426 of oerol 448448
Theun Mosk maakt ervaringstheater waarin het publiek onderdeel wordt van een andere wereld. Zijn werk kenmerkt zich vooral door grote, haast monumentale objecten en ruimtes die hij creëert. Maar volgens Mosk zelf gaat het vooral om de details. De kleine dingen waar je in het dagelijkse leven aan voorbij gaat. In Het uur van de wolf wordt hij gevolgd terwijl hij werkt aan zijn project Walking voor het Oerolfestival op Terschelling. Ned.2, 23.20-0.15u. Oerol in opbouw. Het duurt nog een dikke maand voor dat Oerol van start gaat. Bij paal 19 in de strandduinen verschijnt een meters hoge kegel. deze instalatie hoort bij Walking van Robert Wilson. Meer info Theun Mosk tel:0616610426 of oerol 448448 Swart, Marleen

actualiteiten

EénVandaag. Terugblik op de Nederlandse militaire aanwezigheid in Tsjaad ter gelegenheid van de terugkeer van de eerste groep mariniers die deel uitmaakten van de missie aldaar. In het grensgebied met Darfur zorgen Nederlandse militairen voor veiligheid. De bevolking leeft er nog steeds in angst en de hulpverleners kunnen wegens het aanhoudende geweld moeilijk hun werk doen. Verder aandacht voor huiselijk geweld bij de zwarte gemeenschap in de Amsterdamse Bijlmer. Volgens geestelijk leider Dube komt het buitensporig veel voor en kunnen de meeste mishandelde vrouwen geen kant op. Ze schamen zich en weten niet hoe ze hulpverlening kunnen krijgen. Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Aandacht voor het partijcongres van de VVD afgelopen weekend. O.m. een interview met fractieleider Mark Rutte over de koers van de partij. En een gesprek met de tweelingzussen Femke en Ilse van Velzen die vorig jaar een documentaire maakten over verkrachte vrouwen in Oost-Congo. Onlangs gingen zij terug om met de daders te praten. Ned.2, 20.25-21.55u.

Nova / Den Haag Vandaag. Reportage uit het Duitse Bochum over de Opelfabrieken die last hebben van de afnemende vraag naar nieuwe auto’s. Verslag van het debat in de Tweede Kamer over energie, waar bleek dat de doelstelling 20 procent duurzame energie in 2020 onhaalbaar is en aandacht voor de belofte van Obama dat het Amerikaanse leger stopt met folteren als ondervragingstechniek in Guantanamo Bay. Ned.2, 22.15-22.55u.

praatprogramma

De wereld draait door. Joost Prinsen vertelt over zijn liefde voor het bridgespel en het boek dat hij daarover schreef: Een Goede Speler. Andere gasten zijn Maarten van Roozendaal en Ronald Goedemondt die afgelopen zaterdag werden onderscheiden met de Poelifinario en de Neerlands Hoop, de jaarlijkse cabaretprijzen van de Vereniging van Schouwburgen en Concertdirecties. Ned.3, 19.30-20.20u.

Pauw & Witteman. Historicus en Amerika-deskundige Maarten van Rossem vertelt over zijn afscheid als hoogleraar Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Voor elkaar. Serie die onderzoekt welke krachten loskomen als mensen een onbekende te hulp schieten. Vandaag Rotterdam, waar het motto Geen woorden maar daden tegen het licht wordt gehouden. Ned.2, 19.50-20.25u.

Radar. Consumentenprogramma. Straks is het weer mogelijk om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Maar de vraag is of er wel sprake is van vrije keuze. En is het bijvoorbeeld de moeite waard om je extra te verzekeren voor tandartskosten? Verder aandacht voor de merkwaardige wereld van de concertkaartjes. De servicekosten zijn ontzettend hoog en de zwarte markt overschaduwt de legale kaartjesverkoop. Ned.1, 20.30-21.15u.

Geloof, seks & wanhoop II. Ingeborg Beugel gaat in zes afleveringen op zoek naar de beleving van seksualiteit in Nederland. Aan het woord komt o.a. hoofddocent psychologie in Utrecht Liesbeth Woertman. Volgens haar bouwt iedereen uit het overvloedige aanbod van erotiserende afbeeldingen, seksuele uitingen en porno, een uniek beeld op over wat seksualiteit is. Dit gaat ten koste van een gezamenlijke beleving van seks, vindt zij: „Soloseks is op dit moment de meest populaire vorm van seks.” Zie ook het artikel op pag. 18, hiernaast. Ned.2, 22.55-23.20u.

World War II – Behind closed doors. Tweede deel van zesdelige serie over de Tweede Wereldoorlog aan de hand van ooggetuigenverslagen en reconstructies, met als centrale vraag hoe Churchill en Roosevelt konden samenwerken met Joseph Stalin, die net zo’n nietsontziende dictator was als Hitler. BBC 2, 22.00-23.00u.

documentaire

Tegenlicht: Jong zijn in Georgië. Summer of war. Deze zomer, op 8 augustus, werd de wereld opgeschrikt door een oorlog tussen Georgië en Rusland. De gevechten zijn inmiddels gestopt, maar de situatie is nog altijd gespannen. Tegenlicht bood drie jonge Georgische filmmakers de gelegenheid om hun leven te verbeelden in de onzekere situatie in dit land. Ned.2, 20.55-21.45u.

amusement

Expedition unlimited. Tweede aflevering van een survivalrace tussen vijf koppels, elk bestaand uit een model met een perfect lichaam en een gehandicapte. Ze krijgen opdrachten waarbij ze zo moeten samenwerken dat elk zijn beste krachten kan inzetten. Presentatie: Froukje Jansen (voormalig turnkampioene) en Marc de Hond (in een rolstoel). Ned.3, 21.30-22.30u.

drama

Band of brothers. Tweede aflevering over soldaten van de US 101st Airborne Division. De compagnie landt in 1942 in Frankrijk en neemt het plaatsje Carentan in. Met o.a. David Schwimmer en Damian Lewis. BBC 2, 0.20-1.20u.

Sport

Holland Sport. Schaatser Sven Kramer over zijn fascinatie voor Eric Heiden en Hans Kraay junior legt uit hoe voetbal als medicijn kan werken. Ned. 3, 20.30-21.30u.