Rusland hoopt op betere relaties met de VS onder Obama

Washington. De Russische president Medvedev hoopt dat de onder de aanstaande Amerikaanse president Barack Obama de relaties tussen de Verenigde Staten en Rusland zullen verbeteren. Dat heeft hij gezegd in een toespraak dit weekeinde in Washington. Medvedev zei dat de nieuwe Amerikaanse regering mogelijk in staat is om het ”gebrek aan wederzijds vertrouwen” verminderen. Medvedev zei dat hij president Obama zo snel mogelijk na zijn inauguratie in januari wil ontmoeten, ”zonder uitvluchten of voorwaarden”. De Russische president gaf ook te kennen dat Rusland mogelijk een compromis accepteert over het geplande Amerikaanse raketschild in Europa. Twee weken geleden zei hij nog dat Rusland raketten gaat stationeren in Kaliningrad bij de Poolse grens, in reactie op het raketschild. Medvedev zei dat hij bemoedigd was door tekenen dat Obama minder enthousiast is over het raketschild dan Bush.